به گزارش شهرآرانیوز؛ حمید یزدانی اظهار کرد: در حال حاضر ۳ میلیون و ۹۲۰ هزارو ۱۷۴ دانش آموز در ۲۷ هزار و ۴۵۲ مدرسه در دوره اول متوسطه داریم که از این تعداد صد و یک هزار و ۱۵۷ دانش آموز اتباع هستند.
وی درباره مهارت آموزی دانش آموزان در دوره اول متوسطه عنوان کرد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به این موضوع اشاره دارد که هر دانش آموز باید یک مهارت تا پایان تحصیل خود داشته باشد، آیین نامهای تحت عنوان آیین مهارت آموزی در دولت آقای رئیسی به تصویب رساندیم که برای همه ارگانهای مرتبط وظایفی را مشخص شد.
مدیرکل دفتر آموزش دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: اقای کاظمی وزیر آموزش و پرورش هم این موضوع را پیگیری و تاکید کرده اند و در برنامه ایشان این موضوع دارای اولویت است. در جلسات کمیته مهارت آموزی که در روزهای سه شنبه در معاونت برگزار میشود، مهارتها معین شده است، زیرا که یکی از بندهای آیین نامه به افزایش ساعت مهارت آموزی در برنامه رسمی اشاره دارد و بر این اساس در حال حاضر در جلسات کمیته باید تصمیم گیری کنند.
یزدانی بیان کرد: در بند سند تحول بنیادین آمده است که نظام آموزشی موظف است ازطریق شورای عالی آموزش و پرورش برنامه درسی دوره ابتدایی و متوسطه را مهارتی، عملی و پروژه محور به مدت ۱۰ درصد و در دوره متوسطه ۳۰۰ ساعت افزایش دهد، تصویب و آقای صحرایی به استانها ابلاغ کرده است.
وی عنوان کرد: ما میخواهیم از ظرفیت هنرستانهای یک شیفته و پنجشنبهها در راستای مهارت آموزی استفاده کنیم، زیرا که این هنرستان دارای ابزار هستند و مهارت آموزی به ابزارهای زیادی نیاز دارد، همچنین از ظرفیت معلمان هنرستانها که با عنوان هنر آموز فعالیت میکنند، استفاده کنیم. امیدواریم که برنامه درسی هم اصلاح شود و برای سال آینده طبق ساعت رسمی مدارس پیش رود، فعلاً از ظرفیت هنرستان ها، کارگاه ها، پژوهش سراها در امر مهارت آموزی استفاده میکنیم.
مدیرکل دفتر آموزش دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش در باره ورود متاورس و هوش مصنوعی به آموزش رسمی در دوره اول متوسطه خاطرنشان کرد: برخی از افراد بحث هوش مصنوعی را به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی تعمیم میدهد که تاکید مقام معظم رهبری است که ما میخواهیم جز ۱۰ کشور اول در حوزه هوش مصنوعی باشیم، توجه ایشان بر استفاده از ابزار هوش مصنوعی نبوده بلکه بر تولید در این حوزه بوده است.
یزدانی ادامه داد: ما از سال گذشته آموزش نرم افزارهایی از جمله کدنویسی را در دستورکار مدارس قرار دادیم، کتاب کار و فناوری دانش آموزان متوسطه اول در پایه هفتم، هشتم و نهم یک پودمانی به نام کد نویسی دارد، در سال گذشته به واسطه وزارت ارتباطات در همه استانها معلمان کار و فناوری و ریاضی را آموزش کدنویسی دادند که مقرر بود، در هر استان ۱۰ هزار نفر را آموزش دهند؛ در ۱۶ استان این آموزش صورت گرفت. منتظر هستیم که در وزارت ارتباطات دولت جدید همکاری داشته و این آموزش ادامه داشته باشد.
منبع: برنا